1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Η «Σκυτάλη της Φύσης»...

Η «Σκυτάλη της Φύσης» από το Οcean Race στους Ηγέτες του 9ου “Our Ocean Conference”.

Το “Legend”, αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος “Ericsson1” του Οcean Race κατέπλευσε στη Μαρίνα Φλοίσβου, με αφορμή το 9οOur Ocean Conferenceκαι το 7ο “Youth Leadership Summit”, τα οποία χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα πραγματοποιηθούν στις 16 – 17 Απριλίου και στις 15 Απριλίου, αντιστοίχως, στην Αθήνα.

Το πλήρωμα του σκάφους ξεκίνησε από τη Γένοβα της Ιταλίας για να παραδώσει τη «Σκυτάλη της Φύσης» “Relay4Nature”στους ηγέτες της Παγκόσμιας Διάσκεψης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Μία σκυτάλη, με μηνύματα για την εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών που αφορούν στην προστασία των θαλασσών, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στη ρύθμιση του κλίματος. Πέραν του OOC η σκυτάλη “Relay4Nature” παραδίδεται και στο πλαίσιο άλλων Συνεδρίων, Διασκέψεων, κ.λπ., διεθνούς εμβέλειας, όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το περιβάλλον.

Σε μια συμβολική σκυταλοδρομία που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 2 μ.μ., (από τη Μαρίνα Φλοίσβου προς το ΚΠΙΣΝ) η «Σκυτάλη της Φύσης» θα παραδοθεί από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, κ. Peter Thomson, στην Συντονίστρια του “Our Ocean Conference 2024”, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρουσία διακεκριμένων συμμετεχόντων στη Διάσκεψη.

Στις 17 Απριλίου, μετά την τελετή λήξης του 9ου “Our Ocean Conference”, η «Σκυτάλη της Φύσης», θα συνεχίσει το ταξίδι της, με σκοπό να περάσει το μήνυμα της Ελλάδας στους διοργανωτές του 10ου “Our Ocean Conference”, που θα πραγματοποιηθεί το 2025 στην Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκάφους στη χώρα μας (έως τις 17 Απριλίου), το πλήρωμα θα παρουσιάζει το σκάφος, την ιστορία του και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του “The Ocean Race” σε μικρούς και μεγάλους φίλους της θάλασσας, που θα το επισκεφτούν στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Το ελληνικό ταξίδι της «Σκυτάλης της Φύσης» υποστηρίζουν η FLISVOS MARINA, η EDIT AUTOMATION και η SKIPPER ONDECK.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για τη βιντεοσκόπηση μέσα στην Μαρίνα Φλοίσβου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση, που επισυνάπτεται.

Πληροφορίες για τη σκυταλοδρομία:

Πότε: Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 2 μ.μ.

Που: Μεταξύ Προβλήτας Α και Προβλήτας Β της Μαρίνας Φλοίσβου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κυρία Έλενα Μαντζαρίδου (κιν. 6974080884)

Yπεύθυνη Δήλωση

 Φωτογραφίες & Βίντεο:

https://drive.google.com/drive/folders/1sT1aOilTuXPMcPNoJUrDesiLkiHAnzvv?usp=drive_link

https://drive.google.com/file/d/1AVf5kRaQzApp084mGMFe9w1xbgCBittq/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1oDIvgyg0m4nbQTlL5Ho0yrvKTI34fIlo/view

Μετάβαση στο περιεχόμενο