Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος

Νικόλαος Χρήστου Ταγαράς

Ο Νίκος Ταγαράς γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).

Άσκησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού για 37 έτη και υπηρέτησε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό ως πρόεδρος της Κοινότητας Χιλιομοδίου, ως Δήμαρχος Τενέας, ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κορινθίας και κατόπιν ως Νομάρχης Κορινθίας κατά την οκταετία 2003 – 2010. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, καθώς και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 στην ίδια εκλογική Περιφέρεια. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Επίσης, είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ελβετίας και Μέλος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας Ελλάδας  – Πορτογαλίας, Ελλάδας- Λουξεμβούργου και Ελλάδας-Κροατίας. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Το 2014 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με χαρτοφυλάκιο τα χωροταξικά, πολεοδομικά και δασικά θέματα.

Ομιλεί Αγγλικά. Είναι  πατέρας δύο γιων οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Γραφείου Υφυπουργού:

Τηλέφωνο Γραμματείας: 213 1513 802, 213 1513 804, 213 1513 808
Ε-mail:
secdepmin.per@ypen.gr
Διεύθυνση: Μεσογείων 119, Τ.Κ. 11526