1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής...

Ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης στο Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος, στο Λουξεμβούργο

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, θα παραβρεθεί, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, στο Λουξεμβούργο.

 

Αναλυτικότερα στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος, μεταξύ των άλλων, αναμένεται:

  • Να εγκριθούν συμπεράσματα για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενόψει της επικείμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP25 στη Χιλή (2-13 Δεκεμβρίου 2019).
  • Να συζητηθεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.
  • Να εγκριθούν συμπεράσματα για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη μετάβαση σε μία βιώσιμη κοινωνία.
  •  Να εγκριθούν συμπεράσματα για την ανάγκη θέσπισης του 8ου προγράμματος δράσης για το περιβάλλον.

 

Ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα έχει διμερείς επαφές με τον Ιταλό υπουργό, κ. Sergio Costa, και τη Γαλλίδα υπουργό, κα Elisabeth Borne.

 

Επιπλέον, θα συναντήσει τον Γερμανό υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Jochen Flasbarth, τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Pascal Canfin, τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Daniel Calleja, και τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Raffaele Mauro Petriccione.

 

Την ίδια ημέρα, ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας του Λουξεμβούργου (Luxembourg Institute of Science and Technology – LIST), το οποίο δραστηριοποείται στους τομείς του περιβάλλοντος, των υλικών και των νέων τεχνολογιών.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο