1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Επιτάχυνση επενδύσεων μέσω του...

Επιτάχυνση επενδύσεων μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Επιτάχυνση επενδύσεων μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής
 

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, εγκρίθηκαν επενδύσεις και μελέτες. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι παρακάτω επενδύσεις:

Ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου ιδιοκτησίας της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. στην εκτός σχεδίου περιοχή Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίων. Αφορά σε ανέγερση οινοποιείου σε αγροτεμάχιο που αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού ορυχείου εξόρυξης Λιγνίτη του Δήμου Αμυνταίου.

Κατασκευή νέου κτιρίου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, στην τοποθεσία «Γκόριτσα» ή «Δώδεκα Λιθάρια» στην Τοπική Κοινότητα Θηβαίων. Αφορά στην κατασκευή νέου κτηρίου (άνω των 5.000 τ.μ.) σε παράπλευρη οδό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι παρακάτω μελέτες:

• Η αρχιτεκτονική μελέτη «Σταθμός επιβατών Λιμένα Σούδας-ενδιάμεση φάση», η οποία έχει λάβει το Α’ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων. Αφορά στο νέο Σταθμό Επιβατών λιμένα Σούδας στην προβλήτα Αδριάς.

• Η αρχιτεκτονική μελέτη για το «κτίριο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης».Το κτίριο στο Αεροδρόμιο Μακεδονία θα αναβαθμιστεί με αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανέγερση νέας κτιριακής υποδομής. Το υφιστάμενο κτήριο διατηρείται ως έχει και θα συνδέεται με το νέο με δυο συνδετήριους κλειστούς διαδρόμους.

• Η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Αγ. Παρασκευής για την ανάδειξη των διατηρητέων ταφικών Μνημείων στον Δήμο Λεβαδέων. Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας που κατέχει το νεκροταφείο στην ιστορία της πόλης είναι το γεγονός, ότι από τα δεκαεννέα διατηρητέα μνημεία, που αναφέρονται στον κατάλογο της προκήρυξης για ολόκληρη την πόλη, τα έξι είναι εντός του χώρου και το έβδομο είναι ο ίδιος ο ναός.
 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο