1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο...

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου Plastic Busters MPAs

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου Plastic Busters MPAs

Το έργο «Plastic Busters: Διατήρηση της βιοποικιλότητας σε Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (Marine Protected Areas/MPAs», που εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg MED Cooperation Programme, αποσκοπεί στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην υποστήριξη των φυσικών οικοσυστημάτων σε πελαγικές και παράκτιες Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Μεσογείου, καθορίζοντας και εφαρμόζοντας μια εναρμονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Θαλασσίων Απορριμμάτων (ΘΑ). Στο έργο προβλέπονται δράσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά τον κύκλο διαχείρισης των ΘΑ, από την παρακολούθηση και αξιολόγηση έως τη διατήρηση και μείωση, καθώς επίσης και δράσεις για την υποστήριξη της δικτύωσης μεταξύ πελαγικών και παράκτιων Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών που βρίσκονται στην Ιταλία, Ισπανία, Κροατία Αλβανία και Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων δράσεων του έργου, η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), ως εταίρος του έργου, υλοποιεί 2 ενημερωτικές εκδηλώσεις την Τρίτη 05 και την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή των δράσεων και των αποτελεσμάτων του στο ευρύ κοινό.

Ειδικότερα, την Τρίτη 05 Απριλίου διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο ΙI) όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και η πιλοτική δράση για την πρόληψη και μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στις προστατευόμενες περιοχές του Θερμαϊκού Κόλπου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου. Στο πλαίσιο της ημερίδας και με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θα γίνει διαδραστικό εργαστήριο για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από μικροπλαστικά ενώ η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του έργου ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Καλοχώρι–Αγγελοχώρι από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρι Μπίλια.

Την Τετάρτη 06 Απριλίου προβλέπεται να γίνει επίσκεψη μελέτης στο δυτικό τμήμα της πόλης η οποία περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου της εξυγίανσης των εδαφών στο Δενδροπόταμο, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης στη Χαλάστρα και επίσκεψη στην περιοχή μελέτης στο Καλοχώρι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο