1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. e-Άδειες: Σε λειτουργία η...

e-Άδειες: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

e-Άδειες: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων προς τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής μέσω του «e-Άδειες», ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σε πρώτη φάση η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε για τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής των περιφερειακών ενοτήτων: Ανατολικής Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Θήρας, Καλύμνου, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κω, Λασιθίου, Λέσβου, Νάξου, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Ρεθύμνης, Ρόδου, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Χανίων, Χίου και αναμένεται κατόπιν της αποστολής των απαραίτητων στοιχείων από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να παρασχεθεί η δυνατότητα αυτή για το σύνολο των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δυνατότητα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαδικασία Γνωμοδοτήσεων των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής είναι οι εξής:

α) Πρόεδρος και γραμματέας κάθε Σ.Α. και οι αναπληρωτές τους να αποκτήσουν προσωποποιημένους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αδειών «e-Άδειες», και

β) Πρόεδρος, μέλη και γραμματέας κάθε Σ.Α. και οι αναπληρωτές τους να δημιουργήσουν λογαριασμό στην υπηρεσία τηλεδιασκέψεων e:Presence.gov.gr που παρέχεται από την εταιρεία Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και έρευνας Α.Ε. για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Κείμενο Οδηγιών  

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο