1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. 1ο FORUM ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ,...

1ο FORUM ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, DRAFT AGENDA ΚΑΙ Δ. ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

 Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι στις 8 και 9 Απριλίου διεξάγεται στην Αθήνα το 1ο Forum Κυκλικής Οικονομίας, που σηματοδοτεί τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας (βλ. επισυναπτόμενο δελτίο Τύπου). 

Το πρώτο αυτό Συνέδριο – βήμα διαλόγου με την κοινωνία και την αγορά, διοργανώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος σε συνέχεια:

α) του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, 

β) της ένταξης της Κυκλικής Οικονομίας στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική (Growth Strategy) και της υιοθέτησής της ως δημόσιας πολιτικής,

γ) της έγκρισης της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία και του διετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), μετά από πολύμορφο δημόσιο διάλογο φορέων της επιστήμης, της παραγωγής, της εργασίας και της κοινωνίας,

δ) της έγκρισης και διατύπωσης Γνώμης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής επί της Εθνικής Στρατηγικής της Κυκλικής Οικονομίας,

ε) της κατάθεσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της 20ής Δεκεμβρίου 2018 και σχετικής πρότασης του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Carmenu Vella.

Στο διήμερο αυτό συνέδριο, θα παρουσιαστούν καινοτόμες πρακτικές αλλά και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυκλική Οικονομία, καλά παραδείγματα επιχειρηματικότητας, χρηματοδοτικά εργαλεία και θα υπάρχουν αρκετά τραπέζια (πάνελ) διαλόγου κοινωνικών εταίρων. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι 37 δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, με τη συμμετοχή Υπουργών, μελών της κυβέρνησης, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και φορέων της επιστημονικής, επιχειρηματικής και παραγωγικής κοινότητας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος Daniel Calleja Crespo.

Το φόρουμ αποτελεί την εκκίνηση ενός δημοσίου διαλόγου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν:

 

  • Πώς μπορεί να εισαχθεί η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα.
  • Πώς μπορεί να συμβάλει στην πρόοδο της διαχείρισης αποβλήτων.
  • Πώς μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους.
  • Πώς μπορεί να παραχθεί υπεραξία μέσω νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και, τέλος,
  • Πώς οι συντονισμένες προσεγγίσεις των Υπουργείων και των Περιφερειών μπορούν να επιτρέψουν τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

 

Για τη συμμετοχή σας, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διευκρινίζεται ότι η εγγραφή σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο φόρουμ.

Με την προσέλευσή σας θα υπάρχει διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του αποδεικτικού της εγγραφής σας και της επίδειξης αστ. ταυτότητας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο