1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος:...

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: “Ο εναγκαλισμός με τον κ. Μητσοτάκη κάνει κακό στο ΚΙΝ.ΑΛ.”

Μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 FM  o Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου από το ΚΙΝ.ΑΛ. και τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς,  παρατήρησε πως η εκλογική συρρίκνωση του ΚΙΝ.ΑΛ έχει δημιουργήσει μία αγωνία επιβίωσης και αυτοπροσδιορισμού και αναρωτήθηκε εάν το ΚΙΝ.ΑΛ θα επιλέξει να είναι στον προοδευτικό άξονα της πολιτικής ή θα παραμείνει προσκολλημένο στο άρμα του κ. Μητσοτάκη.

 

«Ελπίζω ότι στο τέλος θα επιλέξουν τον προοδευτικό άξονα, ο εναγκαλισμός με τον κ. Μητσοτάκη κάνει κακό στην υγεία του ΚΙΝ.ΑΛ. και γενικά της Κεντροαριστεράς», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τίτλο ευκαιρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στρατηγική επιλογή, την οποία ακολουθεί από την ημέρα συγκρότησής του ως Συνασπισμός προοδευτικών και αριστερών κομμάτων και κοινωνικών κινήσεων.

 

Σε ερώτηση για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος τις χαρακτήρισε δύσκολη μάχη ωστόσο πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί. Σημείωσε ότι οι εθνικές εκλογές θέτουν διαφορετικά ερωτήματα και οι πολίτες θα ψηφίσουν πρόγραμμα διακυβέρνησης και πρόσωπα που θα το εφαρμόσουν. Ο καθένας μπροστά στην κάλπη θα σκεφτεί το συμφέρον το δικό του και της χώρας μας.

 

Ως προς την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ανέφερε τα θετικά αποτελέσματα στους τομείς της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, λέγοντας ότι “η κυβέρνηση γεωπολιτικά και οικονομικά έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφαλούς ανάπτυξης, με χαμηλό κόστος δανεισμού κι ένα “μαξιλάρι” δημοσιονομικής ασφάλειας τουλάχιστον 30 δις ευρώ. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το επιχειρηματικό περιβάλλον και μπορεί να το εξασφαλίσει και στο μέλλον”.

 

“Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε τον μαρασμό του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα από επιλογές των κυβερνήσεων που συμμετείχε ο κ. Μητσοτάκης, τότε που τα δάνεια δίνονταν με «αέρα» σε λίγους, οι άδειες και οι επιχορηγήσεις σε κολλητούς”, συνέχισε ο Αν. ΥΠΕΝ δίνοντας ως παραδείγματα την απουσία μεγάλων τομών με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως το Κτηματολόγιο, οι δασικοί χάρτες ή το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων που πλέον είναι γεγονός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

“Στις κυβερνήσεις που συμμετείχε ο κ. Μητσοτάκης χάθηκε το 25% του εθνικού μας πλούτου με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταδικαστούν στη μιζέρια και  τη φτώχεια και η ανεργία έφτασε σχεδόν στο 30% “, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος, σε αντίθεση με τις “μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις που συντελούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, που έχει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη”. Μιλώντας δε συγκεκριμένα για τους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών σημείωσε τη μεγάλη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αλλά και το μεγάλα έργα ανάπτυξης όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών και ο αγωγός φυσικού αερίου Βουλγαρία – Αλεξανδρούπολη που πρόσφατα ενέκρινε η ΕΕ, κ.α.”.

 

Τέλος, σχολίασε το γεγονός ότι η επιλογή της ΝΔ να μην συμμετάσχει πλέον στις εργασίες της Βουλής αποτελεί προσβολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, διότι “προσπαθεί να αποφύγει μία συζήτηση που μπορεί να γίνει μόνο στο Κοινοβούλιο, τον  μόνο δημοκρατικά νομιμοποιημένο χώρο, για άμεσα και επείγοντα θέματα που αφορούν τους πολίτες και παρατάσεις χρονοδιαγραμμάτων που αφορούν για παράδειγμα το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες”. Θύμισε δε ότι το 2014, παρά την ήττα της στις ευρωεκλογές, η ΝΔ προχώρησε στην τοποθέτηση Ευρωπαίου Επιτρόπου και Διοικητή ΤτΕ, αγνοώντας τότε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να υπάρξουν συνθέσεις και αποδεικνύοντας σήμερα την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων που την χαρακτηρίζει.

 ​

Μετάβαση στο περιεχόμενο