1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος:...

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει στην κοινωνία με υποθέσεις, αλλά με το σχέδιο ανάπτυξης και τα αποτελέσματα που έχουμε ήδη”

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ήταν καλεσμένος σήμερα ο Αν. ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλος και, σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: “Είναι σημαντικό ότι μίλησε ο κ. Καραμανλής μετά από τόσα χρόνια, το πραγματικό ερώτημα, όμως, είναι πότε θα μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί αυτός που τελικά κρύβεται πριν από τις εκλογές είναι ο κ. Μητσοτάκης, όχι ο κ. Καραμανλής. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι έχει να κρύψει; Υποθέτω ότι δεν ξέρει τι να πει για το σχέδιό του για το ασφαλιστικό. Γιατί αποκαλύφθηκε ότι θέλουν να ξεπουλήσουν τα επικουρικά ταμεία, βάζοντας ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο επικουρικό, να αμφισβητήσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά, να δώσουν το σύστημα πληρωμών του κράτους σε ιδιώτες. Είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και είναι ένας από τους λόγους που δεν προσέρχεται σε debate ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα που η χώρα τα κατάφερε με τις θυσίες όλων των Ελλήνων, κάποιοι θέλουν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων, να εκμεταλλευτούν το ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό προϋπολογισμό, ασφαλή δημοσιονομικά και την πιο ισχυρή γεωπολιτική παρουσία. Για να καταλάβετε την ισχυροποίησή μας δείτε ότι ακόμα και χθες εγκρίθηκε από τη σχετική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ νομοσχέδιο που ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στη ΝΑ Μεσόγειο, ιδιαίτερα έναντι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει με υποθετικά σενάρια όταν απευθύνεται στην κοινωνία. Ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αναπτυξιακό σχέδιο που πέρασε από τη Βουλή και κατατέθηκε και στους θεσμούς. Ήδη σήμερα έχουν διπλασιαστεί οι ιδιωτικές επενδύσεις για την έρευνα και την τεχνολογία και φτάνουν τα 2,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,2% του ΑΕΠ, και σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις για την έρευνα. Αυτή η επιλογή για καινοτομία στην παραγωγή συνέβαλε στη δημιουργία ενός τμήματος των 350.000 νέων θέσεων εργασίας. Βέβαια, δεν καλύπτονται σε μια τετραετία 1.000.000 άνεργοι που μας κληρονόμησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει, όμως, σχηματισμός 13% παγίου κεφαλαίου στη χώρα, ποσοστό που ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη επενδυτική περίοδο: “Η αναπτυξιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε συγκεκριμένους κλάδους. Κατά πρώτον στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, τομείς που είναι γνωστό ότι δεν ήταν αναπτυγμένοι στη χώρα. Ο δικός μας στόχος είναι η καθετοποίηση της παραγωγής, με αναβάθμιση της ποιότητας του αγροτικού προϊόντος, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας παράλληλα και τον παράγοντα “περιβάλλον”, που είχε υποβαθμιστεί υπερβολικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν γέμιζαν τον τόπο με χωματερές και με μηδενική ανακύκλωση. Κατά δεύτερον οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου ήδη η Ελλάδα είναι ένατη όσον αφορά την πρόοδο σε ΑΠΕ. Είμαστε επίσης μέσα στις δέκα πρώτες χώρες που έχουμε στρατηγική για την κυκλική οικονομία και νέους πόρους για την παραγωγή. Έχουμε, δηλαδή, αναπτυξιακή στρατηγική για συγκεκριμένους κλάδους και είναι ενδεικτικό ότι έχουμε διψήφιους ρυθμούς αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών. Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα όλων αυτών δεν είναι ακόμα ορατό στην κοινωνία. Πρέπει, όμως, να πούμε ότι παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις άδεια ταμεία, έλλειψη σχεδίου, μείωση του Εθνικού Προϊόντος κατά 25%, ενώ το 1/3 των Ελλήνων ήταν σε κατάσταση φτώχειας. Αυτό το κακό παρελθόν το έχουμε ξεπεράσει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο