1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για...

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της Ελλάδας από τον ΟΟΣΑ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), για τα αποτελέσματα των Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της Ελλάδας (OECD – Environmental Performance Review – Greece).

Εισαγωγικές τοποθετήσεις θα κάνουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Περιβάλλοντος του ΟΟΣΑ, κ. Rodolfo Lacy και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης. Παρεμβάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους θα κάνουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ο ΟΟΣΑ, κατά την περίοδο Ιανουάριος 2019 – Ιούνιος 2020, διενήργησε την 3η Εξέταση της χώρας μας για τις Περιβαλλοντικές της Επιδόσεις για την δεκαετία 2009-2019. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας, που περιλάμβανε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων μεταξύ τεχνικών και πολιτικών κλιμακίων της Ελλάδας και του ΟΟΣΑ, στην Αθήνα και το Παρίσι, κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, συνοψίζονται στην τελική Έκθεση των Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της, την οποία ο ΟΟΣΑ θα εκδώσει και θα δώσει επισήμως στη δημοσιότητα στις 5 Οκτωβρίου.

Η Συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί σε live streaming στο κανάλι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ADYqAx1zGUY&ab_channel=MinistryEnvironment%26Energy).

Το σχετικό υλικό θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://ypen.gov.gr/perivallon/ekthesi-perivallontikon-epidoseon-tis-elladas/).

Σημείωση: Όσοι δημοσιογράφοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα συνδεθούν μέσω Zoom με το Link που τους έχει σταλεί και θα μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους. Εάν κάποιος επιθυμεί να συμμετέχει μέσω Zoom μπορεί να αποστείλει email στη διεύθυνση ypen.pressoffice@gmail.com.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο