1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Διαδικτυακός διαγωνισμός για την...

Διαδικτυακός διαγωνισμός για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (21-29 Νοεμβρίου 2020)   

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) (21-29 Νοεμβρίου 2020) με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εποχής, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω του επίσημου λογαριασμού του Υπουργείου στο Instagram. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Οι νικητές, που θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης, θα λάβουν ως συμβολικό δώρο την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα του ΕΟΑΝ, σχεδιασμένη από τη Σίλια Κριθαριώτη.

Σημειώνεται πως το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων είναι τα «αθέατα απόβλητα», δηλαδή τα απόβλητα τα οποία δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μικρό και ελαφρύ κινητό τηλέφωνο δημιουργεί κατά την παραγωγή του 86 κιλά αποβλήτων!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης για την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων στην Ευρώπη. Χιλιάδες εθελοντές ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το τρίπτυχο «Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση» (3Rs=Reduce, Reuse, Recycle), που βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού της Εβδομάδας.

Όσοι επιθυμούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες τους στο διαγωνισμό μπορούν να συμπληρώνουν το quiz του ΕΟΑΝ στην ιστοσελίδα του. Ο ΕΟΑΝ είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας.

Περισσότερα για την EWWR στο www.ewwr.eu

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στο διαγωνισμό όσες φορές και όσες ημέρες επιθυμεί. Η πρώτη ημέρα του διαγωνισμού είναι η Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και η τελευταία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020.
2. Προϋπόθεση για κάθε έγκυρη συμμετοχή είναι να κάνει follow το @ypen_gr στο Instagram και να κάνει mention/tag έναν φίλο του.
3. Η κλήρωση των νικητών θα γίνει κάνοντας scroll στα σχόλια της κάθε ημέρας και θα αναδειχθούν 25 νικητές ανά ημέρα, εφόσον έχουν απαντήσει σωστά στην ερώτηση.
4. Οι συμμετέχοντες διπλασιάζουν τις πιθανότητες να κερδίσουν, συμπληρώνοντας το quiz που έχει αναρτηθεί στο site του ΕΟΑΝ.
5. Η κληρώσεις των νικητών της κάθε ημέρας θα γίνουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και θα τους επικοινωνηθεί η νίκη τους μέσω μηνύματος στο προφίλ τους στο Instagram.
6. Οι τσάντες θα σταλούν στους νικητές της κλήρωσης σε διεύθυνση της επιλογής τους μέσω υπηρεσίας courier.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετάβαση στο περιεχόμενο