1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Εγκρίσεις αισθητικής αναβάθμισης

Εγκρίσεις αισθητικής αναβάθμισης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίσεις αισθητικής αναβάθμισης
Αποφάσεις Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής
 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, κατά το οποίο συζητήθηκαν και επιλύθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι μελέτες για:

• την αποκατάσταση και θέση σε χρήση του διατηρητέου συγκροτήματος Βυρσοδεψίου του 19ου αιώνα καθώς και τη μετατροπή του σε τουριστικό κατάλυμα ιδιαίτερης ταυτότητας τεσσάρων (4) αστέρων, 34 κλινών,

• την αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου, επί των οδών Παναγή Τσαλδάρη 12 (πρώην Πειραιώς) και Γερανίου, με τον καθορισμό συμπληρωματικών ειδικών όρων και χρήσης για την μετατροπή του σε Ξενώνα Φιλοξενίας Νέων.

• Εγκρίθηκαν επίσης οι όψεις του νέου εργοστασίου παραγωγής χάρτου – κατ’ επέκταση υφιστάμενου βιομηχανικού κτιρίου -στην εκτός σχεδίου περιοχή Τσεφλίκι-Περιβόλια στον Δήμο Τανάγρας

Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι μελέτες για τα προαναφερόμενα διατηρούν και αναδεικνύουντον αρχιτεκτονικό χαρακτήρατων κτηρίων, αναβαθμίζουν την αισθητική και την ποιότητά τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες σχεδιαστικές απαιτήσεις.

Εγκρίθηκαν παράλληλα, οι παρεμβάσεις σε 4 χαρακτηρισμένα διατηρητέα:

• στο κτήριο επί των οδών Σωτήρος Διός και Πραξιτέλους στον Δήμο Πειραιά, που έχει χαρακτηρισθεί για τις όψεις τους από το Υπουργείο Πολιτισμούς και Αθλητισμού «έργο τέχνης

• στο κτήριο επί της οδού Βαλτετσίου 17

• στο κτήριο κτιρίου επί των οδών Τομπάζη 2 και Κριεζή του Δήμου Αθηναίων

• στο κτήριο επί της οδού Aκαδημίας 14 του Δήμου Αθηναίων,

• σε κατασκευές στο τμήμα διατηρητέου κτηρίουεπί των οδών Σαρρή 11 και Ρήγα Παλαμήδη, στην περιοχή Ψυρρή, του Δήμου Αθηναίων.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η τροποποίηση σχεδίων αρχιτεκτονικής μελέτης, που αφορά στο ακίνητο επί των οδών Τουρναβίτου και Αγ. Ασωμάτων στον Δήμο Αθηναίων,με στόχο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο για την αναβάθμιση του ευρύτερου πολεοδομικού περιβάλλοντος.

Τέλος, εγκρίθηκε η «Ανέγερση νέας Βιομηχανικής μονάδας», MegaplastS.A., στο Μεσοβούνι Θηβών, του Νομού Βοιωτίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο