1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Εγκρίσεις από το Κεντρικό...

Εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, γνωμοδοτώντας θετικά για σειρά υποθέσεων εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι οι εξής:

  • Προσθήκη νέου κτιρίου σε υφιστάμενο σταθμό συμπίεσης αερίου του ΔΕΣΦΑ στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) προτίθεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση της εγκατάστασης του υπάρχοντος σταθμού συμπίεσης (U-2300) στην Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης για την παροχή της πρόσθετης συμπίεσης που απαιτείται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (NGTS) και τις αντίστοιχες απαιτούμενες ροές και πιέσεις. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου συμπιεστή αερίου V-2301C. Τα στοιχεία δόμησης του νέου, προς αδειοδότηση κτιρίου που θα εκτείνεται σε ένα επίπεδο είναι: πραγματοποιούμενη κάλυψη: 538 τ.μ., πραγματοποιούμενη δόμηση: 340,82 τ.μ.,  Πραγματοποιούμενος όγκος: 3.485,4μ3. Εντός του Σταθμού προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης για 65οχήματα και 3 επιπλέον θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

  • Κτιριακή επέκταση υφιστάμενου εργοστασίου φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. στη θέση Μάδαρο, εντός άτυπης ΒΙ.ΠΕ. Δημ. Ενότητας Οινοφύτων, Δήμου Τανάγρας, Π.Ε. Βοιωτίας

Αφορά στην ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου παραγωγής ψωμιού κατ’ επέκτασιν της υφιστάμενης μονάδας σε οικόπεδο 42.656,85 τ.μ. Προβλέπονται δύο προσθήκες στο  υφιστάμενο κτίριο τόσο για τη νέα μονάδα παραγωγής όσο και για τον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες δραστηριότητας της εταιρίας Παπαδόπουλος Α.Ε.

  • Προσθήκη κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ στο 2ο χλμ της οδού Οινοφύτων Αγ. Θωμά, στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Στον χώρο της βιομηχανίας ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ κατασκευάζονται 2 μεταλλικές αποθήκες, επεκτείνεται το βιομηχανοστάσιο, εγκαθίστανται σε νέα θέση οι πτυσσόμενες αποθήκες, κατασκευάζεται νέα αποθήκη χρωμάτων με κλειστό υπόστεγο, μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, 2 υπόγειες δεξαμενές, ένα λεβητοστάσιο, φούρνος χρωμάτων και νέα εγκατάσταση για τη γραμμή βαφής.Συνολική κάλυψη 97.778,81 τ.μ., δόμηση 97.345,46 τ.μ., συνολικός όγκος 866.415,86 μ3.

  • Ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου ανοδίωσης αλουμινίου με περίφραξη, σε ακίνητο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής της  Σίνδου, στον Δήμο Δέλτα, στη Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου, του Νομού Θεσσαλονίκης

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέας βιομηχανικής μονάδας ανοδίωσης αλουμινίου. Το υπό ανέγερση κτίριο πλέον θα είναι συνολικής κάλυψης 7.521,96 τ.μ. και δόμησης 8.180,24 τ.μ., με εγκατάσταση διεργασίας της ανοδίωσης, χώρο παραλαβών και αποστολών, γραφεία, λογιστήριο, χώρους αποθήκευσης και συσκευασίας. Προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για οχήματα και πεζούς με θέσεις και για ηλεκτρική φόρτιση. Η μονάδα παραγωγής θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

  • Νέο ισόγειο βιομηχανικό κτίριο με αποθηκευτικό χώρο & διώροφο κτίριο γραφείων, στην παράπλευρη SRII Σχηματάρι-Ριτσώνας του Δήμου Τανάγρας, φερόμενης ιδιοκτησίας ΓΑΓΓΟΥ/MEDILCO ELLAS A.E.

Σε αγρόκτημα με επιφάνεια 16.224,78 τ.μ.προβλέπεται η κατασκευή ισόγειου βιομηχανικού κτιρίου με βιομηχανική αποθήκη και 2ώροφο κτίριο γραφείων.Το 2ώροφο κτίριο γραφείων με δομήσιμο χώρο 286,94 τ.μ. ανά όροφο θα κατασκευασθεί με φορέα από σύμμικτη μεταλλική κατασκευή με πλήρωση στοιχείων με άλφα μπλοκ και εξωτερικό κέλυφος με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων). Θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα αυτόνομης και ασφαλούς πρόσβασης στο κτίριο από άτομα με αναπηρία / εμποδιζόμενα άτομα.

  • Καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς, ιδιοκτησίας του «Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού»

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία (προπολεμικό διατηρητέο) που βρίσκεται στην οδό Λόφου 10, στην Εκάλη σε οικόπεδο 2.801,3 τ.μ. με εμβαδόν κτίσματος 143,15 τ.μ. Στόχος του καθορισμού συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης είναι να αξιοποιηθεί το εν λόγω ακίνητο από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο