1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Εκστρατεία «Χωρίς Πλαστικά Μιας...

Εκστρατεία «Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης» και στη Βουλή

 

Συμβολική επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στον πρόεδρο της Βουλής

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε μια συμβολική κίνηση για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Καθώς το σχετικό νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον» συζητείται στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης πρόσφερε στον κ. Τασούλα ένα «πράσινο» σετ με επαναχρησιμοποιούμενα είδη καθημερινής χρήσης (δοχείο νερού, κύπελλο για καφέ, πάνινη τσάντα) και ενημερωτικό υλικό για την εκστρατεία απόσυρσης των Πλαστικών Μιας Χρήσης που πραγματοποιεί το Υπουργείο .

«Πράσινα» είδη καθημερινής χρήσης για όλους τους βουλευτές

Την ερχόμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, θα διανείμει σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου επαναχρησιμοποιούμενα είδη καθημερινής χρήσης, με στόχο η Βουλή να υιοθετήσει πρώτη στην πράξη την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.

Να σημειωθεί ότι στη συμβολική επίσκεψη στον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με τον υπουργό ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και η εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος λέγοντας χαρακτηριστικά στον υπουργό: «από σήμερα κηρύξατε την έναρξη μιας έμπρακτης συμπεριφοράς απέναντι στα Πλαστικά Μιας Χρήσης πολύ νωρίτερα από τα όρια που βάζει ο νόμος».

Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που πρέπει προφανώς να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων να ενημερώσετε εμπράκτως και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να πρωτοστατήσουν στη διάδοση της κοινωνικής ευθύνης. Η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στηρίζει την οικολογική συνείδηση και κυρίως την οικολογική πρακτική. Σε όλους τους χώρους της Βουλής υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για όλων των ειδών τα υλικά και καλωσορίζουμε αυτό το ωραίο δώρο που μας κάνετε. Αν δεν καταλάβουμε ότι το Περιβάλλον το κρατάμε στα χέρια μας, δεν θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα υγιέστερο Περιβάλλον στα παιδιά μας».

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο «πράσινο» νομοσχέδιο για την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης που συζητείται στη Βουλή, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υιοθετεί από τις πρώτες χώρες τη σχετική κοινοτική Οδηγία δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο στην αγορά και τους πολίτες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και κάλεσε όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει κομματικό χρώμα, το μόνο χρώμα που έχει είναι το πράσινο, άλλωστε η κοινοτική Οδηγία υιοθετήθηκε όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν στην εξουσία. Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο αυτό θα έπρεπε να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα της Βουλής και γι΄αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε και σε εσάς προσωπικά αυτό το μήνυμα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί ανεξαρτήτως κομματικών εντάξεων μπροστά σε μια Ελλάδα πιο φιλική στο Περιβάλλον».

Ο υφυπουργός, κ. Ταγαράς αναφερόμενος στη σημερινή συμβολική και κίνηση του Υπουργείου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη να διανείμουν οικολογικό υλικό στον πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε: «όλα αυτά είναι μια αρχή, θα υπάρχει και συνέχεια, καθώς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον ρόλο και την ευθύνη μας για να προστατέψουμε το περιβάλλον».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο