1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Επίσκεψη Υφυπουργού ΠΕΝ, Γ....

Επίσκεψη Υφυπουργού ΠΕΝ, Γ. Δημαρά στη Ναύπακτο

Την Ναύπακτο επισκέφτηκε την Τρίτη 14 Μαΐου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Δημαράς. Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, όπου συζητήθηκαν σε πολύ φιλόξενο κλίμα ζητήματα πολεοδομικών αναπλάσεων, υποδομών, ανακύκλωσης και άλλων προβλημάτων που απασχολούν την πόλη της Ναυπάκτου.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης με θετική ανταπόκριση των κατοίκων, καθώς και την  οριοθέτηση πράσινου σημείου σε συνδυασμό με Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής  ΤΟΥΝΕΛ παράκαμψης της πόλης και την αντιμετώπιση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος της Ναυπάκτου, πρόταση που είχε στηρίξει ο Υφυπουργός και κατά το παρελθόν. Τέλος, ο Δήμαρχος ήταν καθησυχαστικός όσο αφορά το έλκος του πλατάνου που εμφανίστηκε σε πλατάνια της παραλίας, και που με άμεση επέμβαση του Δήμου αντιμετωπίστηκε  έγκαιρα.

Ο κ. Γ. Δημαράς στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κτηματολογικό Γραφείο Ναυπάκτου, όπου είχε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Β. Καραμπλιά και στελέχη του γραφείου. Το γραφείο έχει διοργανώσει 15 ημερίδες, εκπαίδευσης υπαλλήλων και πολιτών, ωστόσο το θέμα της παράτασης  απασχολεί έντονα τους πολίτες, καθώς και η ανάγκη  ευρείας ενημέρωσης  από τα ΜΜΕ. Ο κ. Γ. Δημαράς, σε ερώτηση που του τέθηκε από τοπικό κανάλι, τοποθετήθηκε για το θέμα του κτηματολογίου, διευκρινίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να προσδοκούν συνεχείς παρατάσεις,  λόγω του κόστους για κάθε επιμήκυνση των συμβάσεων με τους ανάδοχους. Στο ίδιο πνεύμα προέτρεψε τους πολίτες να εξασφαλίσουν τη βεβαίωση εμπρόθεσμης κατάθεσης και στη συνέχεια να προσκομίσουν ενδεχομένως πρόσθετα έγγραφα.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος στη Ναύπακτο έκλεισε με ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε Οικολογική Πολιτική Κίνηση της Δυτικής Ελλάδας  και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου συζητήθηκαν θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος, διαχείρισης απορριμμάτων  και απαντήθηκαν σχετικές  ερωτήσεις πολιτών.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο