1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη...

1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ + ΗΠΑ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton, την 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης θα υποδεχθεί :

     τον κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου,

     τον κ. Γιουβάλ Στάινιτζ, υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ και

     τον κ. Φράνσις Φάνον, υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ. 

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και είναι σημαντικό ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι: πρώτον, να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη και, δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

Η Υπουργική Διάσκεψη θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και στις 2.00 μ.μ., θα διαβαστούν τα συμπεράσματα και θα γίνουν δηλώσεις από τους υπουργούς στην αίθουσα Galaxy.

 

Διαπίστευση δημοσιογράφων

Στο press room στην αίθουσα Galaxy οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να έχουν διαπίστευση.

Η διαπιστεύσεις θα δοθούν από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΝ.

(Υπεύθυνη κα Χρ. Ταρταμπούκα τηλ: 2131513862, email: ch.tartampouka@prv.ypeka.gr, pressHYPERLINK “mailto:press@ypen.gr”@HYPERLINK “mailto:press@ypen.gr”ypenHYPERLINK “mailto:press@ypen.gr”.HYPERLINK “mailto:press@ypen.gr”gr)

Η τηλεοπτική κάλυψη της Διάσκεψης θα γίνει αποκλειστικά από την ΕΡΤ και το τηλεοπτικό υλικό θα δοθεί pool στα άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Φωτογραφίες της Διάσκεψης θα διανεμηθούν αποκλειστικά από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΝ.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο