1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Κ. Αραβώσης: Στόχος η...

Κ. Αραβώσης: Στόχος η επάρκεια νερού καλής ποιότητας για όλους, παρά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις πολιτικές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Νερό  παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, στο 1ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό στο Ζάππειο.

Ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών για τα νερά, τις πολιτικές παρακολούθησης της ποιότητας και ποσότητας των υδάτων, της διαχείρισης των λυμάτων, καθώς και της επαναχρησιμοποίησης τους.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, της παρακολούθησης της ποιότητας των ακτών κολύμβησης σε 1.500 σημεία σε όλη τη χώρα, όπως και της εφαρμογής της Οδηγίας για την θαλάσσια στρατηγική.

Οι πολιτικές διαχείρισης του νερού πλαισιώνονται με ψηφιακές πλατφόρμες εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα, καθώς και πληροφόρησης του κοινού.

 

«Ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουμε επάρκεια νερού καλής ποιότητας για όλους, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά όλες τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο κ. Αραβώσης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο