1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Ομιλία του Γ.Γ. Περιβάλλοντος...

Ομιλία του Γ.Γ. Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κ. Αραβώση, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση (Pre-Summit Event),  στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, την ελληνική πρόταση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη και η Υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως.

Η ελληνική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και την UNESCO, επελέγη από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Antonio Guterres, στις εμβληματικές προτάσεις της Συνόδου για την κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική πρόταση στοχεύει στη λήψη μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των προσαρμοστικών δυνατοτήτων της, καθώς και την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Ο επισπεύδων εμπειρογνώμονας της πρότασης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος ήταν και ο κύριος εμπνευστής της.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Μάιο μεγάλη εκδήλωση για το θέμα, στην οποία θα προσκληθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μαζί με άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από χώρες που στηρίζουν την ελληνική πρόταση.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο