1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Έως το τέλος του...

Έως το τέλος του 2019 το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης

Από το Γραφείο Τύπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης συναντήθηκαν σήμερα με την επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου, τη διοίκηση της ΔΕΘ, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ στη Θεσσαλονίκη.

Εξετάστηκε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) της Θεσσαλονίκης και οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, σύμφωνα με το οποίο το Σχέδιο ΠΔ έγκρισης του ΕΧΣ θα έχει διαμορφωθεί και αποσταλεί στο ΣτΕ έως το τέλος του 2019.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες κτιριακές υποδομές στη ΔΕΘ θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο για την οποία δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πολεοδομική ανασυγκρότηση της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο