1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Πρόγραμμα Αν. ΥΠΕΝ Σ....

Πρόγραμμα Αν. ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλου Θεσσαλονίκη 11-12/05

Σας ενημερώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα συμμετάσχει:

Σάββατο 11 Μαΐου

Στις 11.30 το πρωί θα μιλήσει στην εκδήλωση για τη βιοοικονομία που διοργανώνει το Greek Bioeconomy Forum στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Βασ. Όλγας 66).

Στις 13.00 θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ανοιχτό Βιωματικό Εργαστήριο Ενημέρωσης για το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα, που διοργανώνει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί στην πλατεία Ναυαρίνου.

Κυριακή 12 Μαΐου

Στις 11.00 το πρωί θα πάρει μέρος στη δράση εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας Αλυκής Κίτρους. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου με τη συμμετοχή των Δήμων Πύδνας Κολινδρού, Δέλτα και Κατερίνης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea , της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ και του Δίκτυου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού.

Η παραλία Αλυκής Κίτρους περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δυστυχώς είναι μία από τις πιο ρυπασμένες της Ελλάδας. Ο εθελοντικός καθαρισμός γίνεται στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας να καταπολεμηθεί το «τέρας» της πλαστικής ρύπανσης στην παραλία Αλυκής Κίτρους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο