1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Σημαντική διάκριση του ΥΠΕΝ...

Σημαντική διάκριση του ΥΠΕΝ στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022

2ο Βραβείο για τη διαδικτυακή πύλη γεωχωρικών πληροφοριών  http://mapsportal.ypen.gr

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έλαβε το δεύτερο βραβείο στην 1η διαγωνιστική διαδικασία του θεσμού «Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τη «Διαδικτυακή Πύλη Γεωχωρικών Πληροφοριών, το http://mapsportal.ypen.gr)»,. Η διάκριση αυτή αφορά στην κατηγορία «καλύτερης εφαρμοσμένης ιδέας» ανάμεσα σε όλους τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Αυτοδιοίκησης και της Δικαιοσύνης που συμμετείχαν.

Ειδικότερα, το http://mapsportal.ypen.gr είναι ηλεκτρονική εφαρμογή διάχυσης γεωχωρικών πληροφοριών με την μορφή ψηφιακών χαρτών, αρχείων και διαδικτυακών υπηρεσιών (102 χάρτες και 565 θεματικά επίπεδα -μεταξύ άλλων- για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τον χωροταξικό – πολεοδομικό σχεδιασμό) και διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι για την ανάπτυξη της εφαρμογής δεν δαπανήθηκαν χρηματοδοτικοί πόροι, καθώς όλος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έγινε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γεωχωρικών Πληροφοριών του Υπουργείου.  Το http://mapsportal.ypen.gr έχει ενταχθεί στο «Παρατηρητήριο Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα» του Υπουργείου Εσωτερικών (http://innovation.gov.gr και https://innovation.gov.gr/innovationscat/portal-for-geospatial-information-ypen ).

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γεωχωρικών Πληροφοριών του ΥΠΕΝ για την πανελλήνια διάκρισή τους με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “καλύτερης εφαρμοσμένης ιδέας”. Το http://mapsportal.ypen.gr αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μετάβαση από τη συμβατική στην ψηφιακή εποχή με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους.  Η γεωχωρική πληροφορία μέσω των ψηφιακών χαρτών, που διατίθενται με μόλις λίγα “κλικ”, είναι απολύτως απαραίτητη για όλους, για τον τεχνικό κόσμο, για νομικούς, για ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτου, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το επιχειρείν, για όλη την Πολιτεία σε κάθε τομέα δραστηριότητάς της.

Η Ελλάδα αλλάζει, οι υπηρεσίες ψηφιοποιούνται και η πληροφορία αποκτιέται σε ασύλληπτα μικρούς χρόνους σε σχέση με το παρελθόν και χαίρομαι που σε αυτή τη συνολική προσπάθεια το ΥΠΕΝ πρωτοπορεί. Και διακρίνεται».

 

              

               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο