1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Στις 140 ανέρχονται οι...

Στις 140 ανέρχονται οι συμμετοχές στον Διαγωνισμό Smart Forest Innovation Challenge

Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων έως την Δευτέρα 17/10/22

Το «Smart Forest Innovation Challenge», το 1ο Πρόγραμμα Εύρεσης και Ανάδειξης Τεχνολογικών Λύσεων για τα Δασικά Οικοσυστήματα, μπαίνει στην τελική του φάση. Δίνεται παράταση έως την Δευτέρα 17/10 στις 10:00 π.μ., λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, προκειμένου οι ερευνητικές ομάδες και καινοτόμες επιχειρήσεις να καταθέσουν τις τεχνολογικές και καινοτόμες λύσεις τους, για τη δημιουργία του Έξυπνου Δάσους.

Το πρωτοποριακό αυτό Πρόγραμμα διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Οι 140 προτάσεις που έχουν κατατεθεί, στοχεύουν στην ανάδειξη τεχνολογικών προκλήσεων σε τομείς όπως η πρόληψη και προστασία, η αποκατάσταση και η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τη διαχείριση των δασών και στην καταγραφή λύσεων που μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.

 Οι προτάσεις που θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις, θα λάβουν χρηματικά έπαθλα που φτάνουν έως και τις 3.000 €. Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, στους διακριθέντες θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις λύσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παράλληλα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα τους υποστηρίξει, ώστε να ενσωματώσουν τις προτεινόμενες καινοτομίες στην εφαρμογή της δασικής πολιτικής του Υπουργείου. Τέλος, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν απευθείας στο «GreenTech Challenge by ESU NTUA», ένα εθνικό πρόγραμμα καινοτομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Ο δασικός πλούτος και η καινοτομία πηγαίνουν μαζί, στην εποχή της κλιματικής κρίσης με την κλεψύδρα να αδειάζει. Χρειαζόμαστε ένα οικοσύστημα καινοτομίας για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογικών λύσεων. Είναι εντυπωσιακό και ευχάριστο ότι έχουμε δεκάδες προτάσεις νέων επιστημόνων για το Smart Forest Innovation Challenge».

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών καθ., Κωνσταντίνος Αραβώσης δήλωσε σχετικά.

«Όραμα της Γενικής Γραμματείας Δασών είναι ο σύγχρονος Δασάρχης να έχει στον οθόνη του όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για την παρακολούθηση και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων. Ο διαγωνισμός Smart Forest Innovation Challenge με τις τεχνολογίες που συγκεντρώνει θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε προς αυτό το όραμα».

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο Πρόγραμμα: https://smartforest.mantisbi.io

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο