1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συλλυπητήριο μήνυμα για τον...

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του επίτιμου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού, καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή

Για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού, καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής ήταν  διαπρεπής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  με ειδικότητα στην Περιβαλλοντική Χημεία και μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα  για περίπου 14 χρόνια.

Γνώρισα τον συνάδελφο Καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή με αυτή του την ιδιότητα.

Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση από την αρχή της γνωριμίας μας η μεγάλη του αφοσίωση και προσήλωση στην ανάπτυξη του Φορέα. Μέχρι πρόσφατα είχαμε συχνή επικοινωνία, γιατί και ως επίτιμος πρόεδρος αγωνιούσε για το πότε θα κυρωθεί το ΠΔ του Αξιού, που προστατεύει θεσμικά το Εθνικό Πάρκο, κάτι για το οποίο είχε δώσει αγώνα όσο ήταν πρόεδρος.

Στην τελευταία μας επικοινωνία τον διαβεβαίωσα ότι το ΠΔ έχει πλέον περάσει από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και πολύ σύντομα θα κυρωθεί.

Ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής ήταν πολυσχιδής προσωπικότητα και συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στο επιστημονικό του πεδίο, όσο και στην ανάπτυξη του Φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

                                                                                      Κωνσταντίνος Αραβώσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο