1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα...

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση στο Global Agripreneurs Summit

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

O Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης συμμετείχε σε πάνελ διαλόγου στην ΔΕΘ στο Global Agripreneurs Summit παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, της κα. Α. Κοσμοπούλου Διευθύντριας του Ιδρύματος Λασκαρίδη και του ομοτ. Καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Μ. Σκούλλου με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή και πως επηρεάζουν την Αγροτική Οικονομία.

 

Ο κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στην Κυκλική Οικονομία και σε ένα νέο μοντέλο μετασχηματισμού της αγροτικής οικονομίας με κέντρο πολιτικές βέλτιστης διαχείρισης των πόρων. Επισήμανε ότι η διαχείριση του Νερού, των λιπασμάτων, των φυσικών οικοσυστημάτων και της Ενέργειας στα πλαίσια του νέου αυτού ‘βιώσιμου’ μοντέλου θα προσδώσει μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους αγρότες.

 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει προτεραιότητα σε πολιτικές Κυκλικής Οικονομίας, που όχι μόνο συμβάλουν σε μια βιώσιμη Ανάπτυξη με Προστασία του Περιβάλλοντος και επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, αλλά παράλληλα δημιουργούν καινοτόμες Επιχειρηματικές και Επενδυτικές ευκαιρίες και νέες θέσεις απασχόλησης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο