1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συμμετοχή Υφυπουργού κ. Γιώργου...

Συμμετοχή Υφυπουργού κ. Γιώργου Αμυρά στην 9η Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Περιβάλλοντος της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη στη Λευκωσία

Τις δράσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τον σχεδιασμό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, την προστασία της βιοποικιλότητας και τη στήριξη Βιώσιμων Υποδομών παρουσίασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, κατά τις τοποθετήσεις του στην 9η Πανευρωπαϊκή  Διάσκεψη Υπουργών Περιβάλλοντος της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη (UNECE) που διεξάγεται στη Λευκωσία.

Στη Διάσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, όπως:

  • Ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον Βιώσιμο Τουρισμό.
  • Πρασινίζοντας την οικονομία, δουλεύοντας στην κατεύθυνση των Βιώσιμων Υποδομών.
  • Η στρατηγική για την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στις Βιώσιμες Υποδομές, δηλώνοντας ότι «το 38% των κονδυλίων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορούν σε δράσεις για το κλίμα και το 23% εστιάζουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων μέσα από τα προγράμματα Εξοικονομώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσιο τομέα. Συγχρόνως, επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο για τα κτίρια όσο και για τις μεταφορές».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση και την απόλυτη προστασία ευαίσθητων οικοσυστημάτων, λέγοντας ότι «είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει καθεστώς ειδικής προστασίας για σημαντικές οροσειρές, τα Απάτητα Βουνά, ενώ παράλληλα, υλοποιούμε δεκάδες δράσεις για τη βιοποικιλότητα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο