1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συμμετοχή Υπουργού Περιβάλλοντος και...

Συμμετοχή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων

Στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, παρέστη σήμερα, Κυριακή 21 Μαρτίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων, της πρώτης πόλης της επαναστατημένης Ελλάδας που απελευθερώθηκε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρακολούθησε τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης στο μνημείο πεσόντων Ηρώων και ξεναγήθηκε στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν δίχως την παρουσία κοινού λόγω των υγειονομικών κανόνων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Αχαϊας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Άγγελος Τσιγκρής, καθώς και η Σια Αναγνωστοπούλου και ο Κώστας Μάρκου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Σήμερα, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, γιορτάζουμε δύο αιώνες από την Ελληνική Επανάσταση. Από τον αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη, που άρχισε δυναμικά και οργανωμένα από την ιστορική και μαρτυρική συνάμα αυτή πόλη, την πόλη των Καλαβρύτων. Αυτήν τη μέρα τιμής και περηφάνιας μετουσιώνουμε την εθνική μνήμη σε ευθύνη και δύναμη για το παρόν και το μέλλον. Διότι δεν μας αρκεί να είμαστε υπερήφανοι μόνο για το παρελθόν μας. Με την ίδια ισχύ και ενότητα, που μαχόμαστε σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι και ίσοι απέναντι στον αόρατο εχθρό της πανδημίας, θα οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα. Για να καταφέρουμε να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή. Με ενότητα, με ομοψυχία, με αυτοπεποίθηση και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας και τα εθνικά μας ιδεώδη θα τα καταφέρουμε και πάλι να είμαστε νικητές. Εύχομαι σε όλες και σε όλους, σε κάθε ελληνική οικογένεια, για την εθνική γιορτή, Χρόνια Πολλά».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο