1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συναντήσεις του ΓΓ Φυσικού...

Συναντήσεις του ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνου Αραβώση με τη WWF Hellas, την Ορνιθολογική Εταιρία και το Δίκτυο Μεσόγειο SOS

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κ. Αραβώσης έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την διαρκή επικοινωνία με μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις με σκοπό τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και το άνοιγμα διαλόγου συνεργασίας. Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους  τριών σημαντικών περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η WWF Ελλάς, το ελληνικό τμήμα της μεγαλύτερης διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δ. Καραβέλλα και την κ. Θ. Νάντσου. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προστασία άγριων πουλιών και βιοτόπων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γ. Σγούρο και την κ. Κ. Ντεμίρη. Επίσης, το δίκτυο Μεσόγειος SOS, το οποίο πρωτοστατεί επί σειρά ετών στην προώθηση των αρχών της βιωσιμότητας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εκπροσωπήθηκε από τους κ. Κ. Μονοκρούσου και κ. Ε. Κουκιάσα.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, την Ανακύκλωση, την εφαρμογή της Οδηγίας για τα Πλαστικά μιας χρήσης και της Οδηγίας Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική, την προστασία σημαντικών ειδών, τη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και των Δασών, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Όπως είχε δεσμευτεί και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης, πρωταρχικός στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι οι ανοιχτός διάλογος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις του χώρου προκειμένου να υπάρξουν κοινά αποδεκτές λύσεις με την Κοινωνία των Πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος, την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, την προώθηση των αναπτυξιακών επενδύσεων και νέων  δυνατοτήτων απασχόλησης με βιώσιμο τρόπο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο