1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη με...

Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη με τον δήμαρχο Αριστοτέλη και τα προεδρεία των σωματείων εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, κ. Στυλιανό Βαλλιάνο και με τα προεδρεία των τριών σωματείων εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

 

Ο κ. Βαλλιάνος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν στον κ. Χατζηδάκη τις θέσεις τους ενόψει της διαπραγμάτευσης του ΥΠΕΝ με την «Ελληνικός Χρυσός» (και τον μητρικό καναδικό όμιλο Eldorado Gold) για τους όρους της σύμβασης που έχει συνάψει με το Δημόσιο.

 

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει ότι είναι υπέρ της επένδυσης, υπό τον όρο φυσικά της τήρησης των συμβατικών δεσμεύσεων της εταιρείας. Γι’ αυτό άλλωστε το Υπουργείο προχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2019 στη θετική για την «Ελληνικός Χρυσός» ρύθμιση αδειοδοτήσεων που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχουν ζητηθεί από την εταιρεία τρεις βασικές δεσμεύσεις:

·       Πρώτον, σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας.

·       Δεύτερον, εφαρμογή των κανόνων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με παράλληλη υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων για την περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

·       Τρίτον, αύξηση των εισπράξεων του Δημοσίου από τα μεταλλευτικά τέλη.

Συμφωνήθηκε τέλος ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται σε επαφή με τη δημοτική αρχή και με τα σωματεία των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο