1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Κ. Χατζηδάκης: Στόχος μας...

Κ. Χατζηδάκης: Στόχος μας είναι η πατρίδα μας να έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου, που σέβεται το περιβάλλον

 

Συνάντηση υπουργού ΠΕΝ με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κωστής Χατζηδάκης

«Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υιοθετηθούν, σύντομα, μέτρα που θα διευκολύνουν την πατρίδα μας να έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου, που σημαίνει τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον. Υπάρχουν εκκρεμότητες πολλών ετών, που αφορούν είτε περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, είτε χρήσεις γης. Συμφωνήσαμε με τον ΣΕΤΕ να τις αντιμετωπίσουμε γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους, σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα αφορά στην απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος και στην εκκαθάριση μιας σειράς τέτοιων ζητημάτων που έρχονται από το παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε με σφαιρικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα, που ταλαιπωρούν την επιχειρηματική κοινότητα του τουρισμού εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά μακριά από «αγριότητες» του παρελθόντος, μακριά από υπερβολές, διότι έτσι κι αλλιώς ο ΣΕΤΕ συνειδητοποιεί απόλυτα πως οτιδήποτε γίνεται αγνοώντας το περιβάλλον, ζημιώνει και την ίδια τη δουλειά του».

Γιάννης Ρέτσος

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό τον κ. Οικονόμου και συνεργάτες τους. Εκείνο που λέμε πολύ καιρό τώρα είναι ότι ο τουρισμός έχει φτάσει πλέον σε ένα στάδιο ωρίμανσης. Ο αριθμός πλέον των επισκεπτών μας και τα έσοδά μας δημιουργούν αφενός ευχάριστη διάθεση, αλλά από την άλλη, πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της ωρίμανσης. Αυτό σημαίνει να διαχειριστούμε καλύτερα τους προορισμούς, να τους κάνουμε καλύτερους και φιλικότερους και για τους κατοίκους τους και επομένως και για τους επισκέπτες και να δημιουργήσουμε τις καινούργιες προϋποθέσεις του νέου αναπτυξιακού ρεύματος για τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να είναι πάρα πολύ στενή η συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υπάρχουν πολλά θέματα από το παρελθόν, το οποία πρέπει να λυθούν. Αλλά όπως σας είπα πρέπει με αλλαγή νοοτροπιών και με υιοθέτηση νέων πρακτικών πλέον να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις γι’ αυτό που θέλουμε εμείς στον τουρισμό, για βιώσιμη ανάπτυξη, που σημαίνει επενδύσεις μεν, με προστασία όμως του περιβάλλοντος και δημιουργία ενός καλύτερου και ποιοτικότερου προϊόντος». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο