1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συνάντηση υπουργού ΠΕΝ κ....

Συνάντηση υπουργού ΠΕΝ κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Τάρεκ Ελ Μόλα

Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα

Από Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την πρώτη του διεθνή συνάντηση ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδος είχε σήμερα το πρωί στο Κάιρο o κ. Κωστής Χατζηδάκης. Συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Τάρεκ Ελ Μόλα, υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, όπου φιλοξενείται και η 2η Διυπουργική Συνάντηση του φόρουμ φυσικού αερίου ανατολικής Μεσογείου.

Οι κ. Χατζηδάκης και Ελ Μόλα προέβησαν σε μία αναλυτική ανασκόπηση των διμερών ενεργειακών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της εμπορίας εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, ενώ συζήτησαν επίσης και θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε άλλα διμερή θέματα συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας και τον ηλεκτρισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της λειτουργίας διάρθρωσης και χρηματοδότησης του νεοσύστατου φόρουμ φυσικού αερίου της νοτιοανατολικής Μεσογείου, στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιορδανία η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.

Αργότερα σήμερα ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Γιουβάλ Στάινιτς, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβεί με όλους τους ομολόγους του, που συμμετέχουν στο φόρουμ, στην Αλεξάνδρεια για ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο