1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαράς:...

Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαράς: «Η Νίκη Γουλανδρή αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τη μνήμη της»

Ειδική μνεία, έκανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής την Τρίτη 16 Απριλίου, στο έργο και την προσφορά της Νίκης Γουλανδρή, στην Κοινωνία, την Τέχνη, την Επιστήμη και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Νίκη Γουλανδρή, τόνισε ο Γ. Δημαράς, κατείχε θέσεις ευθύνης και θέσεις προσφοράς προς τους πολίτες. Διατέλεσε μεταξύ άλλων Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Πρόεδρος του Σωματείου «Σώστε τα Παιδιά», Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Συνδιάσκεψης  του Ρίο για την Κλιματική Αλλαγή το 1992, Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και «πάντοτε το έργο της υπήρξε σημαντικό για την Πατρίδα».

«Η προστασία της Φύσης, ο σεβασμός της ζωής στην ολότητά της είναι θέμα ηθικής ευθύνης», ανέφερε ο Γ. Δημαράς. «Είναι θέμα υπερ-ταξικό να κατανοείς τα δικαιώματα στη ζωή των ανθρώπων αλλά και των άλλων όντων»συνέχισε ο Υφυπουργός, «και να στοχάζεσαι και να δρας υπερβαίνοντας το στενά νοούμενο ωφελιμισμό  του ατόμου και των ανθρώπων ως σύνολο και ως ομάδες». «Είναι τέλος θέμα ολιστικής προσέγγισης της ζωής στον πλανήτη», είπε ο Γ. Δημαράς, «και τούτο γίνεται με τη μόρφωση και την ουσιαστική κουλτούρα του ανθρώπου».

«Αυτή την κουλτούρα, αυτήν την ολιστική προσέγγιση, αυτό το ηθικό ανάστημα είχε η Νίκη Γουλανδρή», τόνισε τέλος ο Υφυπουργός, «γι’αυτό αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Έλληνες και γι’αυτό εμείς τιμούμε σήμερα τη μνήμη της εδώ, ως εκπρόσωποι του Λαού, αλλά και εγώ προσωπικά εκπροσωπώντας επιπλέον και τους Οικολόγους Πράσινους».  

 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Υφυπουργού εδώ:  https://youtu.be/8GgRubpkyzE

Μετάβαση στο περιεχόμενο