1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Υφυπουργός ΠΕΝ, Γ. Δημαράς...

Υφυπουργός ΠΕΝ, Γ. Δημαράς σε εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας: «Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία με την τεχνογνωσία που κατέχει στο Κτηματολόγιο και να εργαστούν έμπειρα γραφεία και επιστήμονες για τούτο»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά και αντιπροσωπείας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να συζητηθεί η εμπειρία κτηματογράφησης της Ελλάδας.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας  η αντιπροσωπεία της αραβικής χώρας, αποτελούμενη από εκπροσώπους Υπουργείων και Ιδιωτικών Φορέων, προκειμένου τα μέλη της να μελετήσουν την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και παραδείγματα καλών πρακτικών της Χώρας μας σε ότι αφορά τη διαδικασία κτηματογράφησης και εν συνεχεία, να τα χρησιμοποιήσουν στην αντίστοιχη διαδικασία που πρόκειται να ξεκινήσει στη Σαουδική Αραβία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα παρουσία του προέδρου της εταιρείας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Βύρωνα Νάκου. Ο Γ. Δημαράς παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα, το βαθμό ολοκλήρωσης της διαδικασίας κτηματογράφησης στη παρούσα φάση και ανέφερε το στόχο που έχει θέσει η Χώρα μας για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου μέχρι το 2021. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, παρ’όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει το όλο εγχείρημα, ιδίως στην επαρχία που τα προβλήματα είναι περισσότερα, καθώς συχνά δεν υπάρχουν καθόλου τίτλοι ιδιοκτησίας.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για τη φιλοξενία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την επίσκεψή που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα και τόνισαν ότι η επιτυχία που σημειώνει η Χώρα μας με το Κτηματολόγιο θα αποτελέσει καλό παράδειγμα και οδηγό για το δικό τους αντίστοιχο εγχείρημα. Δήλωσαν επίσης, ότι μετά την εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους και τη μελέτη του επιτυχημένου μοντέλου της Χώρας μας, αισθάνονται πλέον μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι η προσπάθεια κτηματογράφησης της Σαουδικής Αραβίας θα σημειώσει και εκεί σύντομα και επιτυχημένα αποτελέσματα.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να συνεργαστεί, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων των δύο Χωρών, στο εγχείρημα κτηματογράφησης της Σαουδικής Αραβίας, καθώς όπως τόνισε: «Η Χώρα μας έχει αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και διαθέτει το κατάλληλο μηχανισμό αλλά και υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό τα οποία σε κάθε περίπτωση θέτουμε με χαρά στη διάθεσή σας προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να σημειώσει θετικά αποτελέσματα η προσπάθεια κτηματογράφησης της Χώρας σας».

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο