1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος:...

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: “Μέγιστη πολιτική υποκρισία η πρόταση της ΝΔ για το αφορολόγητο”

Μόλις λίγους μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο 2018, στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιελάμβανε και παρουσίαζε στο οικονομικό του πρόγραμμα περικοπή του αφορολόγητου. Είναι πολύ πρόσφατες αυτές οι εξαγγελίες και φανερώνουν μέγιστη πολιτική υποκρισία, όταν σήμερα μιλάνε για τροπολογία, για κάτι που η κυβέρνηση διεκδικεί εδώ και καιρό”, ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου. “Έως και το ΚΙΝΑΛ αντέδρασε παραπέμποντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση που το ίδιο κατέθεσε τον Φεβρουάριο στη Βουλή”, συνέχισε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που τα τρία τελευταία χρόνια, με απόλυτη συνέπεια, επιστρέφει στην κοινωνία το πλεόνασμα του μόχθου της.

 

“Αυτή είναι η δέσμευσή μας και για την επόμενη τετραετία, εγγυόμαστε ότι το πλεόνασμα από την εργασία και την προκοπή των πολιτών θα επιστρέφει στους ίδιους,  σε όλους όσοι υπέφεραν από την χρεοκοπία που προκάλεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι σε δάνεια με “αέρα”,  σε συμβόλαια Novartis ή καναλάρχες”, πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας απάντησε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή κινείται έως και μία μονάδα πάνω από το μέσο όρο ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή η άνοδος θα πρέπει να φτάσει σε κάθε οικογένεια, παρά το γεγονός ότι ήδη τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αγοραστική δύναμη του κάθε νοικοκυριού έχει βελτιωθεί κατά 2 μονάδες, σε σύγκριση με πέρυσι.

 

Ως προς τις επενδύσεις ο Αν. ΥΠΕΝ σημείωσε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις εμφανίζουν αυξημένους ρυθμούς, ενώ τομείς όπως ο τουρισμός, οι εξαγωγές και η βιομηχανία κινούνται σε υψηλούς διψήφιους ποσοστιαίους δείκτες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας θα φτάσουν και στην κοινωνία, διότι είναι πραγματικά και όχι “αεριτζίδικα”: “Η ασφαλής πορεία της Ελλάδας προς την πρόοδο δεν αμφισβητείται, αντίθετα επιβεβαιώνεται και από τον διεθνή παράγοντα. Οι Έλληνες δεν θα ρισκάρουν να ανακόψουν αυτή την πορεία, ούτε θα δεχθούν να παίξουν επικίνδυνα παιχνίδια με τον νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος θέλει να κόψει τις συντάξεις και να ιδιωτικοποιήσει το ασφαλιστικό σύστημα”, τόνισε. Επίσης, ανέφερε τη δημιουργία ενός μεγάλου, παγκόσμιας εμβέλειας,  κινηματογραφικού στούντιο στην περιοχή του Δήμου Θέρμης, αλλά και έργα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Κρήτη και  η έναρξη κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου IGB ως παραδείγματα επενδύσεων πολύ υψηλής αξίας που αφενός ενισχύουν το οικονομικό και επενδυτικό προφίλ της χώρας μας αφετέρου συνάδουν με την ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι πράγματι παρατηρείται μείωση της ψαλίδας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα το δίνει μόνο η κάλπη και καμία δημοσκόπηση. “Στην τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 19% ενώ στο σύνολό της η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%. Διεκδικούμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη δύναμη και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε κάθε μέρα σωστά  και τίμια τη δουλειά μας και πιστεύουμε ότι οι πολίτες το έχουν καταλάβει και θα το επιβραβεύσουν”, παρατήρησε.

 

Τέλος, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στη Βενεζουέλα, είπε: “Είναι απόλυτα καταδικαστέα οποιαδήποτε απόπειρα πραξικοπήματος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.  Επ’ ουδενί ο στρατός δεν δικαιούται να δίνει λύσεις στα εσωτερικά θέματα ενός κράτους.  Ειλικρινά, απορώ με τη δημοκρατική συνείδηση κάποιων που υποστηρίζουν στρατιωτικά πραξικοπήματα και αναφέρομαι στα στελέχη της ΝΔ που πανηγύρισαν. Σαφέστατα ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει με δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή με εκλογές, να διαλέξει ποιο θα είναι το μέλλον του. Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε συζήτηση στον διεθνή στίβο επιτρέπει στρατιωτική παρέμβαση, όπως αδιανόητη και ανεπίτρεπτη είναι η παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους από άλλα κράτη”.

 

 

 ​

Μετάβαση στο περιεχόμενο