1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος:...

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την πρόοδο ενώ η ΝΔ θέλει να μας γυρίσει στο ΔΝΤ”

«Οι εθνικές εκλογές θα είναι μια δύσκολη μάχη αλλά μπορούμε να την κερδίσουμε», δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη που παραχωρεί αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  το ερώτημα μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών είναι το ερώτημα της διακυβέρνησης. Όλοι και όλες θα ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους και το συμφέρον της χώρας. Και σε αυτό το ερώτημα ο ΣΥΡΙΖΑ πλεονεκτεί γιατί εξασφαλίζει με ασφάλεια την πρόοδο της Ελλάδας όλων των πολιτών. “Θα μιλήσουμε στους πολίτες για το πρόγραμμά μας και θα αλλάξουμε το πολιτικό κλίμα. Εμείς δεν έχουμε τα Μέσα ενημέρωσης σε διατεταγμένη υπηρεσία, ούτε άλλα εργαλεία προπαγάνδας. Έχουμε όμως το έργο μας και το πρόγραμμά μας. Αυτά αποτελούν και τον μοχλό αναστροφής του αποτελέσματος, μαζί φυσικά με όλα αυτά που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ και οι επαγγελματίες πολιτικοί, εις βάρος της κοινωνίας”, προσθέτει.

 

“Δεν έχουμε περιθώρια για εσωστρέφεια”, συνεχίζει. “Η κάλπη της 7ης Ιουλίου αφορά το συμφέρον της Ελλάδας και των παιδιών μας και όχι του κόμματος ή της βουλευτικής ή υπουργικής μας ιδιότητας. Για αυτό και καλούμε όλο τον προοδευτικό κόσμο να δώσει τη μάχη μαζί μας”. Επίσης, τονίζει ότι στο πρόγραμμα των 12 σημείων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα, αποδεικνύεται και περιγράφεται η δυνατότητα της ευημερίας, σε μια δυνατή Ελλάδα, με βιώσιμη ανάπτυξη και οφέλη σε όλους. Όχι στα λόγια, αλλά με κοστολογημένα μέτρα και επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη προσελκύει καινοτόμες επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

Όσον αφορά στη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας ενόψει των ευρωεκλογών ο Σωκράτης Φάμελλος επισημαίνει ότι πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή που έχει γίνει εδώ και χρόνια και στο Ευρωκοινοβούλιο και στη χώρα μας. “Αριστεροί, Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγοι Πράσινοι καταθέσαμε μια πρόταση δημιουργίας και συνέχειας για την Ευρώπη του Ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση στον κοινωνικά ανάλγητο και άδικο νεοφιλελευθερισμό και την επικίνδυνη ακροδεξιά. Εξάλλου, το μοντέλο αυτό έχει δώσει θετικά παραδείγματα σε Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά και θετικά αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές κάλπες. Και αποτελεί μακροπρόθεσμη πολιτική επιλογή”, σημειώνει.

Και σχολιάζει: “Δυστυχώς η σημερινή στάση του ΚΙΝΑΛ σε εναγκαλισμό με τον κ. Μητσοτάκη και σε μόνιμο αντιΣΥΡΙΖΑ σύνδρομο, προδίδει και τις ιδέες και τους αγώνες του χώρου αυτού”.

 

Παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές εισέπραξε και κόπωση και διαμαρτυρία και αγωνία. “Δέκα και πλέον χρόνια λιτότητας είναι πάρα πολλά για την κοινωνία μας”. Εντούτοις “η εθνική κάλπη δεν αφήνει περιθώρια για άλλη διαμαρτυρία”. Για τους πολίτες που επέλεξαν να απέχουν ή να διαμαρτυρηθούν ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει ότι “στον κόσμο που απείχε πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Η ΝΔ αμφισβητεί όσα κερδίσαμε και θέλει να γυρίσει πίσω η Ελλάδα, σε πρόγραμμα ΔΝΤ. Χωρίς ασφάλεια στις συντάξεις, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, στις επενδύσεις και στην εργασία”.

 

Εκτιμά όμως ότι “η αντιπαράθεση προγραμμάτων με τη ΝΔ και τα οφέλη για όλους τους πολίτες, που προκύπτουν αποδεδειγμένα στο δικό μας πρόγραμμα, πιστεύω θα κερδίσουν μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που επέλεξαν την αποχή. Γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το αύριο της χώρας και κανείς δεν μπορεί να “νίψει τας χείρας του” για το αποτέλεσμα”.

 

Τέλος, σε ερώτηση εάν υπήρξαν και ποια ήταν τα οφέλη της Θεσσαλονίκης  επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος απαντά ότι οι υποδομές και τα μεγάλα έργα της τελευταίας 4ετίας, όπως το Λιμάνι, το Μετρό, το Αεροδρόμιο, ο Σιδηρόδρομος με ηλεκτροκίνηση, ο ΠΑΘΕ με τούνελ στα Τέμπη κ.λπ.,   επιτρέπουν στη Θεσσαλονίκη να γίνει η μητρόπολη των Βαλκανίων. Όπως αναφέρει “στον νομό Θεσσαλονίκης δημιουργήσαμε τον Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου, ολοκληρώσαμε το MasterPlan της Κορώνειας, χρηματοδοτήσαμε σύγχρονα έργα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, ολοκληρώνονται τα έργα αποχέτευσης στο Πολεοδομικό Θεσσαλονίκης, εντάξαμε όλους τους οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων σε χρηματοδότηση για βιολογικούς καθαρισμούς και αποχέτευση”.

 

Επίσης,  “υλοποιήσαμε ένα έργο περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ για φυσικό αέριο σε Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Χορτιάτη, Φίλυρο, Λαγκαδά, Χαλάστρα, Κουφάλια, Επανομή, Ρύσιο, Νέους Επιβάτες, Επανομή, Μηχανιώνα, που αυτές τις μέρες επεκτείνεται σε Ταγαράδες, Αγία Παρασκευή και Βασιλικά, ολοκληρώσαμε το ΠΔ για το Δέλτα Αξιού και το Εθνικό Πάρκο αλλά και την πρώτη οργανωμένη περιοχή υδατοκαλλιέργειας στον Θερμαϊκό, αλλά και τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, κ.λπ.Αυτό το έργο της κυβέρνησης θέλουμε να αξιολογηθεί και να συνεχίσει”, καταλήγει ο Σωκράτης Φάμελλος. ​

Μετάβαση στο περιεχόμενο