1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Η κυβέρνηση μιλάει με...

Η κυβέρνηση μιλάει με τις πράξεις της, η αντιπολίτευση απαντά με αστήρικτους ισχυρισμούς. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ανεπιτυχώς να κάνει αντιπολίτευση, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και προβάλλοντας τη δική του ανευθυνότητα. Σε ανακοίνωση των αρμοδίων για θέματα ενέργειας βουλευτών, προβάλλεται ο ατεκμηρίωτος ισχυρισμός ότι τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου Οκτωβρίου 2021- Ιουνίου 2022, υπολείπονται, δήθεν, κατά 1,8 δισεκ. ευρώ.

Μια στοιχειωδώς υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα όφειλε να εξηγήσει από ποιες ακριβώς μελέτες και με ποιον ακριβώς τρόπο προκύπτει το παραπάνω ποσό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει αναλυτικά, ούτε καν επιγραμματικά τον τρόπο που κατέληξε σε αυτό το ποσό. Παράλληλα, ένα στοιχειωδώς υπεύθυνο κόμμα, θα εξηγούσε πού πιστεύει ότι έκανε λάθος η ΡΑΕ όταν υπολόγισε τα υπερέσοδα τα οποία απέστειλε χθες στο Υπουργείο. Ούτε αυτό μπήκε στον κόπο να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς, πετάει ένα ποσό, αυθαίρετο, αναπόδεικτο, εξωπραγματικό, μόνο και μόνο γιατί έτσι νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση.

Ανακτούμε για την περίοδο Οκτωβρίου 2021- Οκτωβρίου 2022 το ποσό των 2,69 δισεκ. ευρώ χάρη στον μηχανισμό που δημιουργήσαμε και που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση μιλάει με τις πράξεις της, η αντιπολίτευση απαντά με αστήρικτους ισχυρισμούς. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο