1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Ο Γ.Γ. Χωροταξίας και...

Ο Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ρέθυμνο

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Κύριος στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η επίτευξη της αειφόρου πόλης, βασικά στοιχεία των οποίων είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος των πόλεων, η μείωση της ρύπανσης και η προαγωγή της δημόσιας υγείας με τη συμβολή της ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε στη δράση με τίτλο «Ηλεκτροκίνηση και Δημόσια Συγκοινωνία», που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, όπου και παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Ελλάδα. Στη συνάντηση επίσης μετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης,  εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ και της κατασκευάστριας εταιρείας Karsan.

Κατά την παρουσίαση του ηλεκτρικού λεωφορείου, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες, που παίρνουν οι ΟΤΑ στα θέματα τόσο της ευαισθητοποίησης πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα, όσο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποδομές, τις οποίες υποστηρίζουμε και προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης τους. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Ρέθυμνο με δεδομένο ότι έχουμε την πρώτη κυκλοφορία ηλεκτρικού λεωφορείου, το οποίο θα μπει σε μια γραμμή και θα κάνει μαζικές μετακινήσεις και δεν θα είναι πιλοτική. Σήμερα καταρρίπτεται και ο μύθος που έλεγε ότι η ηλεκτροκίνηση στη δημόσια συγκοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας. Το Ρέθυμνο πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το ηλεκτρικό λεωφορείο μέσα από ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το CIVITAS Destinations, που έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αυτή η υποδομή».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, θα προωθήσει με πληθώρα εργαλείων και πολιτικών την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της χώρας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο