Ο Υφ. ΠΕΝ, Γ. Δημαράς, στην ΕΡΤ, για τις πολιτικές εξελίξεις

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ ήταν την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς,.

Στα βασικά σημεία των τοποθετήσεών του ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει μία αυστηρή και ειλικρινή αυτοκριτική για την γενικευμένη ανομία που χαρακτήρισε τις προηγούμενες περιόδους, κατά τις οποίες το κράτος σε πολλές περιπτώσεις όχι απλά δεν εμπόδισε, αλλά ενθάρρυνε κιόλας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία καταστάσεων που όλοι βιώνουμε σήμερα όπως η αυθαίρετη δόμηση, το άναρχο κτίσιμο παραλιακών μετώπων, οι αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

Ως προς την ύπαρξη πολωτικού κλίματος ενόψει των εκλογών, ο Υφ. Περιβάλλοντος σχολίασε ότι το πολωτικό κλίμα και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν τη χώρα. Αντίθετα οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ύπαρξη συναινετικού κλίματος και αντιπαράθεση σε επίπεδο προγραμμάτων, βιωσιμότητας και προοπτικής. «Η οικολογική ατζέντα πρέπει να υιοθετηθεί από το πολιτικό σύστημα» σχολίασε ο Γ. Δημαράς. «Είναι ανάγκη τα κόμματα να εντάξουν στα προγράμματα τους και στο δημόσιο διάλογο πολιτικές όπως η εξοικονόμηση πόρων, η προστασία των υδάτων, η προστασία της φύσης».

Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την επόμενη μέρα, ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε αισιόδοξος καθώς, όπως τόνισε: «Διαθέτουμε μία χώρα όμορφη, εύφορη, με ικανούς ανθρώπους. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης, σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γ. Δημαρά στην ΕΡΤ, εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=lAp0F-yD9mE&feature=share

Μετάβαση στο περιεχόμενο