1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συνάντηση Γ.Γ. Χωροταξίας και...

Συνάντηση Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, συναντήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό, με στόχο την προώθηση των ζητημάτων πολεοδομικού σχεδιασμού στο σύνολο του δήμου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γ.Γ. ενημέρωσε το δήμαρχο για τις προτεραιότητες του Υπουργείου αναφορικά με την προώθηση του πολεοδομικού σχεδιασμού και την πολιτική της κυβέρνησης, που επιχειρεί τον Ιανουάριο του 2020 να δοθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ώστε να εκπονηθούν τοπικά χωρικά σχέδια σε δήμους κατά προτεραιότητα.

Ο κ. Ζερβός ενημέρωσε τον Γ.Γ. για τα χρονίζοντα ζητήματα πέντε οικισμών του δήμου, που είναι σε εξέλιξη από το 1993 και έχουν σημαντικά προβλήματα ολοκλήρωσης, καθώς και για την ολοκλήρωση σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος για την αλλαγή όρων δόμησης στη Νεάπολη, καθώς και ζητήματα απαλλοτριώσεων.

Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα και να προωθήσει την επίλυσή τους, δηλώνοντας: «Από τη δική μου πλευρά δεσμεύομαι να εξετάσω τα θέματα αυτά και να επανέλθω σύντομα, προτείνοντας λύσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα. Το δεύτερο πολύ σημαντικό, που τέθηκε υπόψιν μου, είναι οι προβληματισμοί σχετικά με τα δίκτυα υποδομής και τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να βελτιωθεί τόσο η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και οι μελλοντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή. Όσο περνά από το χέρι μου, σε συνεννόηση και με το Πράσινο Ταμείο, το χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει το Υπουργείο μας, θα δω τι μπορεί να γίνει σχετικά με το θέμα αυτό. Το τελευταίο είναι ότι έχω κάνει μια πρώτη επικοινωνία και με τον περιφερειάρχη Κρήτης, στον οποίο θα μεταφέρω κάποιες σκέψεις τις οποίες συζήτησα με το δήμαρχο. Ο περιφερειάρχης είναι πολύ θετικός και στα θέματα της ανάπτυξης και των υποδομών και όλοι μαζί θα προσπαθήσομε να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη της περιοχής».   

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο