1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις Τύπου
  4. /
  5. Συντονισμένη επιχείρηση από τα...

Συντονισμένη επιχείρηση από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη για την κατάσχεση άγριων πτηνών στον Σχιστό

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η κοινή επιχείρηση των Δασικών και Αστυνομικών Αρχών για την πάταξη της παράνομης διακίνησης άγριων πτηνών στην υπαίθρια αγορά του Σχιστού, υπό τον συντονισμό των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και Προστασίας του Πολίτη, με τη συνδρομή της Θηροφυλακής και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν 256 καρδερίνες, 100 λούγαρα, 32 σκαρθάκια, 17 φανέτα, 6 φλώροι, 5 σιρλοτσίχλονα, 3 ντουνιάδες, 2 γαλαζοπαπαδίτσες, 2 τουρλιά και 1 βουνοπαπαδίτσα, τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» στην Καλλιθέα για να εξεταστούν κτηνιατρικά, να τραφούν σωστά και να επανακάμψουν, ώστε να πάρουν σύντομα τον δρόμο της απελευθέρωσης στο φυσικό τους περιβάλλον. Όσα πτηνά χρειάζονται περίθαλψη, θα παραμείνουν περαιτέρω στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Οι παραβάτες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες από τον δασικό κώδικα ευθύνες.

Εδώ και χρόνια είναι γνωστή στις Δημόσιες Αρχές η παράνομη παγίδευση με κόλλες και ξόβεργες και στη συνέχεια παράνομη αγοραπωλησία των ειδών της άγριας πανίδας, κυρίως μικρών «ωδικών» πουλιών σε υπαίθριες αγορές ή μέσω του διαδικτύου. Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων είναι αποφασισμένες να εξαλείψουν κάθε παράνομη δράση.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Τα είδη άγριας ζωής δεν προορίζονται να ζουν εγκλωβισμένα στα κλουβιά αλλά ελεύθερα στη φύση. Η παγίδευση και διακίνησή τους στις υπαίθριες αγορές ή μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι παράνομη  δραστηριότητα, την οποία τα δύο Υπουργεία, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη, έχουμε αποφασίσει να τσακίσουμε, σε συνεργασία με τα Δασαρχεία, τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και τους πολίτες».

Στη χθεσινή δράση συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο ομάδες ΔΙΑΣ, οκτώ δασικοί υπάλληλοι από το ΥΠΕΝ και το τοπικό Δασαρχείο καθώς και εννέα θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

 

                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο